Tuesday, January 2, 2018

18. juuni 2017 Kammerkoor Collegium Musicale kontsert Alatskivi lossis

Kammerkoor Collegium Musicale kontsert Alatskivi lossis

P. 18. juuni kell 17
Dirigent Endrik Üksvärav
Kavas R. Tobias, C. Kreek, V. Tormis. Kontsert on pühendatud Eduard Tubina 112. sünniaastapäevale.
Koosseis: Lili Kirikal, Mirell Jakobson, Grete Maipuu, Helina Kuljus, Karin Helstein, Kärolin Orav, Miina Pärn, Triin Sarap, Marili Merendi, Annely Leinberg, Merili Kristal, Mari Kalling, Margit Kariis, Kristel Marand, Valmar Kirves, Margus Mändmets, Oliver Povel- Puusepp, Allan Tamme, Margus Särglepp, Andre Tõnnis, Karl Ruudi, Ott Jalakas, Veiko Toomeoja, Roland Viilukas, Kristjan Vahermägi, Toomas Kariis, Rasmus Tuisk, Margus Vetka.
Collegium Musicale on üks Eesti tippkammerkoore, mis tuli kokku dirigent Endrik Üksvärava eestvedamisel aastal 2010. Koori repertuaar ulatub renessansist kaasaega, olulisel kohal on eesti heliloojate looming. Collegium Musicale on osalenud arvukatel festivalidel üle maailma. Aastal 2016 võideti 3. koht Rahvusvahelisel Harald Anderseni Kammerkooride Kontserdil ning aastatel 2011 ja 2015 pälvis koor „Aasta koori“ tiitli.

Dirigent Endrik Üksvärav (1980) on lõpetanud Eesti Muusikaakadeemia kooridirigeerimise eriala 2004 ja on sama eriala magister aastast 2011. Samuti on ta tuntud särava tenorisolistina ning alates 2012 on tal käsil vanamuusika laulu õpingud Haagi Kuninglikus Konservatrooiumis.
www.collegiummusicale.ee








Jändamist oli päris palju. Tuberik tuli ka kohale. Aga koor ja dirigent olid väga meeldivad.

No comments: